Отлагат ремонта на ул. "Шишман" и ул."6-и септември" за догодина

19:11, 24 апр 20 / София 25 2576 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Столична община започва строителния сезон по-рано, за да използва намаления трафик. Това обяви кметът Йорданка Фандъкова във Facebook.  12 са големите обекти, по които ще се работи тази година.

От утре започва ремонтът на следващия участък от бул. „България“ – между бул. „Гоце Делчев“ и бул. „Т. Каблешков“ в посока кв. „Бояна“. Движението ще е двупосочно в платно посока „център“. Срокът за завършване на участъка е 20 дни, ако времето позволи.

В началото на май ще бъде завършена рехабилитацията на бул. „Искърско шосе“ и ще продължи работата по бул. „Асен Йорданов“ с ремонт на пътната настилка и на трамвайния път.

Продължава изграждането на бул. „Тодор Каблешков“ и бул. „Филип Кутев“, които са част от вътрешния градски ринг.

Заедно със завършването на строителството на третия лъч на метрото в „Овча купел“ ще бъде довършено и разширението на бул. „Монтевидео“ в обхвата на новата метростанция.

Основните ремонти на бул. „Първа Българска армия“, ул. „Кукуш“ и ул. „Йосиф Щросмайер“ ще започнат веднага след приключване на процедурите по избор на изпълнител.

Продължава работата по проекта за Околовръстния път между „Бъкстон“ и „Люлин“ и след завършване на процедурите ще го предадем на АПИ за започване на строителството.

„За да не блокираме допълнително работата на малките магазинчета и семейни фирми, които се намират на ул. „Шишман“ и ул. „6 септември“ тази година спираме ремонтите им. Научихме си уроците от ремонта на ул. „Граф Игнатиев“, който затрудни много бизнеса и без извънредното положение. Разговарях с кмета на район „Средец“ Трайчо Трайков и той споделя мнението за отлагане на ремонта, за да не създаваме допълнителни пречки за бизнеса, който в момента понася тежки загуби от противоепидемичните мерки“, съобщи Фандъкова.

Времето ще бъде използвано за промени в проекта. Действащият проект предвижда бетонна плоча по ул. „Шишман“, която ще създаде огромни трудности при отстраняване на каквито и да е аварии десетилетия напред, затова е поискано проектантът да промени проекта.

Следващата седмица ще бъдат публикувани промените в проекта около „Ал. Невски“.

С препроектирането и на двете зони се прекратяват договорите на „Джи Пи Груп“ и „ПСТ“, обяви още Фандъкова. С промените във вида дейности и материал с новите проекти ще бъдат обявени нови процедури за избор на изпълнители. За това време ще бъде удължен договорът за безвъзмездна финансова помощ, така че през 2021 г. да бъдат завършени ремонтите на централна градска част.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама