Великобритания се отказва от всякакви нови отсрочки по Brexit

15:15, 24 апр 20 / Свят 25 2254 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Великобритания отказа всякакви нови отсрочки след приключване на процеса по излизане от ЕС. Това обяви главният преговарящ на ЕС Мишел Барние на брифинг след следващия кръг от преговори за Брекзит, който се проведе дистанционно.

"Правителството на Обединеното кралство отказа всяко забавяне на окончателното оттегляне от европейския пазар, което е планирано за 31 декември 2020 г. Това е датата на икономическия Брекзит, краят на преходния период след политическия Brexit (1 февруари 2020 г.)", каза Барние.

В същото време той също заяви, че Обединеното кралство забавя работата по подготовката на споразумение за бъдещите отношения с общността след преходния период за оттегляне от нейния състав, предава Nova.

Великобритания няма да участва в схемата на ЕС за общо закупуване на респиратори

"Великобритания забавя процеса на преговори. Тази седмица тя отказа да започне конструктивни преговори по четирите ключови точки, които са залегнали в политическата декларация на Брюксел и Лондон", каза Барние.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама