Великобритания няма да участва в схемата на ЕС за общо закупуване на респиратори

09:30, 22 апр 20 25 2131 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

 

Великобритания реши да не взима участие в европейската схема за закупуване на медицинска екипировка и респиратори за борба с COVID-19. Това обяви високопоставен представител на британското външно министерство, цитиран от Ройтерс.

Британското правителство има право да участва в такива схеми по време на продължаващия преходен период след Брекзит.

Броят на заразените с коронавирус у нас надхвърли 1000

На въпрос на депутат от парламентарната комисия за външни работи, защо Великобритания не се е включила в схемата, ръководителят на дипломатическата служба на външното министерство Саймън Макдоналд заяви, че това е било политическо решение, предаде Dir.bg.

Макдоналд добави, че представители на дипломатическата мисия на Великобритания в ЕС „са уведомили министрите какво е налично, какво се предлага и решението е отрицателно“.

Мат Ханкок, който е здравен министър, отрече да е имало такова политическо решение.

"Разговарях с външния министър и доколкото ми е известно, не е имало политическо решение да не участваме в тази схема. В здравното министерство получихме такава покана и се включихме. Така че сега участваме в тази схема. Доколкото знам обаче, тази схема до момента не е осигурила никакви лични защитни средства за коронавируса", заяви Ханкок.

TOPNOVINI.BG призовава за дисципинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си. 

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама