Светльо Витков пред TOPNOVINI: Подготвям новото видео, което трябва да излезе до дни

12:00, 25 апр 20 / Любопитно 25 2982 Шрифт:
Виолета Иванова Автор: Виолета Иванова

Невероятните Светльо & The Legends ще се качат на виртуалната сцена на #ЖивотВкъщи на 1 май в 20:30 часа, за да зарадват публиката с изпълнението на някои от най-големите си хитове. 

Ето какво сподели Светльо Витков пред TOPNOVINI.BG, дни преди първия им онлайн концерт. 

Кое Ви накара да се включите в инициативата на URBO  #ЖивотВкъщи и да се качите на виртуалната сцена?

Накарахаме от Националния Щаб за борба с коронавируса. Искат да изненадат ген. проф. Мутафчийски и да го поздравят с песента „Лет ми да те лов ю!”, но ние мислим да е с парчето „Овци”. Някак си е концептуално… сякаш. Ние иначе нямаме никакво намерение да излизаме от вкъщи. Може да си мишкуваме така цял живот… Свири ни се! Пее ни се! Забавлява ни се! Танцува ни се… особено на барабаниста Пепи. 

Кои песни ще изпълните?

Имаме 4 часов репертоар, както и около час народни хора и песни. Смятаме да наблегнем на хората. За прилика с много банди и изпълнители, ние нямаме нито един хит още от времето на „Хиподил“, но затова пък сме медийно натрапени. Все пак ще изпълним „Жената“, „Овци“, „Море от алкохол“, „Нова градска“, „Бате Гойко“, „Скакауец“, „Лет ми да те лов ю“, „Боли ме“, „Гребанйеа“ и кавъри от бъдещето?!

Как се справяте с изолацията? Какво Ви липсва най-много?  

Почивката е нещо прекрасно, но не и като е за сметка на работата. Лично аз я спазвам, но не допускам да оставам без занимание. Времето ни е единственото притежание, което е глупаво да се пропилява. Чета, пиша, тренирам, планирам, подготвям новото видео, което трябва да излезе до дни, а и следващото. Липсват ми компанията на приятелите, репетициите и концертите.

Кое е първото нещо, което ще направите, когато свърши извънредното положение и вече свободно можете да излизате навън?

Нека първо да дойде този ден, но … планина или море!

Как според Вас ще се промени ли света след коронавируса?

За жалост… на индийците и китайците няма кой да им обясни с добро, че плоденето като зайци е за сметка на всички други същества, а и на планетата. Населението на тези две държави е половината човечество – над 3,5 млрд. души. Земята не е разтегателна. Ресурсите не са безкрайни. Ако останалия свят не вземе мерки за ограничаване на раждаемостта им, бъдещето на човечеството, а и на планетата, няма да е никак розово. А като добрата дума не помага, си трябва тояга… Подкрепям с две ръце!

Какво следва ли? Следва икономическа криза, кредити, повишаване на цените и обществено напрежение в световен мащаб. Резултатът ще е близък до този като след война. Колкото до България, ние не сме голяма държава с развита икономика. Много зависи от мерките, които управлението ще предприеме за възстановяване на загубите на дребния и среден бизнес.  

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си. 

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама