От 3000 до 10 000 лв. за специализираните предприятия и кооперации на хора с увреждания

11:30, 22 апр 20 / Политика 25 2317 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От 3 000 до 10 000 лева са предвидени за помощ на кандидатиралите се специализирани предприятия и кооперации на хора с увреждания по процедурата „Подкрепа на микро и малки предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19", съобщиха от Министерството на труда и социалната политика.

Държавата дава 4,5 млрд. лв. в полза на малкия бизнес и самонаетите

Операцията е качена за обществено обсъждане, като се предвижда размерът на финансовата помощ за осигуряване  на оперативен капитал за предприятията и запазването на стабилността на работните места да бъде 173 000 000 лева.

Кандидатите трябва да отговарят на изискванията по Закона за малките и средни предприятия и да са юридически лица или еднолични търговци, регистрирани по Търговския закон или Закона за кооперациите. Те трябва да са регистрирани преди 01.01.2019 г. и през последните 2г. да са осъществявали стопанска дейност. Условие е към 31 декември 2019 г. предприятието-кандидат да не е имало финансови затруднения, като се предлага да се вземе под внимание дали има регистриран спад от поне 20% в оборота му за предходния месец от подаване на заявлението.

В процедурата ще могат да участват само предприятия, които не могат да кандидатстват за финансиране по други европейски програми. Помощта може да се използва за разходи, необходими за преодоляване на недостига на средства или липса на ликвидност, настъпили в резултат на пандемията.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си. 

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама