Детските градини остават без дистанционно обучение

17:00, 21 апр 20 25 2162 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Детските градини в страната не осъществяват дистанционно обучение, тъй като ранната детска възраст не е подходяща за активно използване на електронни устройства, предаде БГНЕС.

Различни инициативи, свързани с разпространяване и публикуване на дейности, подходящи за реализиране с родители вкъщи, бяха предприети от повечето детски градини в страната. Основната им цел е да подкрепят семействата в този труден период и нямат задължителен характер, това обясни министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.

Стартира онлайн кампанията за кандидатстване в първи клас в София

Макар че обучителен процес не се осъществява, учителите могат да подпомогнат децата чрез задачи и работа с родителите, като това ще се осъществява с помощта на различни платформи, приложения, електронна поща или други подходящи начини.  Когато обаче в процеса на взаимодействие се използват електронни устройства, не се работи с деца пред екрана. Това е възможно само за деца, които вече са в етап на задължително предучилищно образование и след изрично заявено желание от страната на родителите. Престоят на най-малките деца пред мониторите не трябва да надвишава 20-30 минути на ден.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама