In memoriam: Приятели и непознати скърбят за Милен Цветков

22:04, 20 апр 20 25 6245 Шрифт:
Виолета Иванова Автор: Виолета Иванова

Точно в 21.00 часа приятели и колеги на журналиста Милен Цветков запалиха свещ на прозорците и балконите си за Милен и всички жертви на безумията по пътищата, които според тях дори и вирусът не може да спре. Те настояват за справедлив процес и край на войната по пътищата, предаде БНТ.

Стартира дарителска кампания в подкрепа на децата на Милен Цветков

Приятели, колеги, минувачи оставиха цветя и свещи на мястото, където вчера загина Цветков, предаде БГНЕС. На мястото до метростанцията бяха поставени цветя на мантинелата до пътното платно, поставен беше и надпис „Справедливост“. Свещи в памет на Милен Цветков осеяха тротоара, някои, подредени във формата на сърце.

Журналистът загина на 53-годишна възраст, след като дрогиран водач на 22 години причини тежка катастрофа.

Снимка: БГНЕС

Стотици коментари на приятели, колеги и почитатели на известния телевизионен водещ изпълниха социалните мрежи след новината за кончината му на Великден.

"Милене, Милене, закъде се разбърза, закъдеееее. Сбогом Братко по оръжие и думии!!! Ще липсваш!", написа водещият Ники Кънчев. 

Малко след това Кънчев добави:

"С годините ще си тръгнем, напсувани и непростени. А ние бяхме само това, което вие не сте. Не бехме подлоги. Плачете за този, който ви дразнеше. Сбогом Милене, усмихнат тиквенико, сполай ти за думите", заяви водещият Мартин Карбовски. 

"Милен беше различен, беше обективен, беше човек, който живо се интересуваше "Какво става?", и най-важното - беше свободен. С Милен имахме уговорката да ми гостува във "Вечерното шоу на Слави Трифонов" в понеделник вечер. Тоест днес. Поканих го да говорим за свободата на словото, особено в тази извънредна ситуация", написа телевизионният водещ Слави Трифонов в своята Facebook страница.

"МОЯТ НАЙ-ДОБЪР ПРИЯТЕЛ, ПО-ГОЛЯМ БРАТ И ВТОРИ БАЩА. Едни от бичовете на нашето съвремие са фалшът, лицемерието и мързелът. Моят най-добър приятел беше антипод на тези три думи. Благодарение на него дължа живота, който водя сега!", написа бившият репортер Дани Петканов.

"Отказвам да го повярвам! В шок съм и рева! Нямам сили да сложа тук моя снимка с Милен, няма и смисъл, винаги ще го помним! Чаках някой да каже, че това не е истина... Мир на душата ти, Милене", написа Венета Райкова.

"Характер. Конфликт. Харизма. Водещ на място. С въпроси и с позиция. Отдаден баща. Обичащ. Беше. Не е честно!", написа Миролюба Бенатова.

"Сблъсък на два свята. Защо отново смисленият, честният и талантливият се оказа излишен? Милен, който запази достойнството си като човек и журналист, въпреки това, което му се случваше. Беше пример. Поклон!", написа Анна Цолова.

"Поста ми ще е гневен!
И ще е свързан с поста ми за безотговорните , които напуснаха София! Ако е вярно това, че надрусан младеж се е врязал в колата на Милен, докато е чакал на червен светофар, всичко си идва на мястото! Да умреш в центъра на празна София по този нелеп начин, значи само едно: Безотговорни сме! Към всичко! Безотговорни към себе си, към децата си, към работата си, към здравето си, към обществото и към живота! Днес ще поработим между другото, утре ще си гледаме децата между другото, после ще спазваме правилата, ама уж, и накрая ще обвиним света, че ни е крив! Е, да, не всички сме такива! Но критичната маса е такава! Сигурно звучи болезнено! Но и мен ме боли! Зверски ме боли за Милен! Той все се мъчеше да разбере защо сме толкова криви! И си отиде убит от същата тази безотговорност! Днес, ще е дрогирано момче, утре ще е корумпиран и безотговорен към държавата политик, вдругиден мързелив и некомпетентен чиновник! Има ги много! И са навсякъде! Сбогом, Милене! Дано там горе откриеш истината за нас! Истината за това какво, по дяволите, ни има!
Лек път, човече!", написа Магърдич Халваджиян.

Двама очевидци на катастрофата се притекли на помощ на Милен Цветков

Боби Велков, председател на Съвета на директорите на НДК, написа в социалната мрежа, че смъртта на журналиста Милен Цветков е настъпила с пълна газ от малки надрусани до козирката маргиналчета.

"При корона вирусът поне има симптоми! Тук смъртта настъпва неочаквано и с пълна газ от малки надрусани до козирката маргиналчета! Синове и дъщери на други такива, които отдавана са създали епидемиологична обстановка в обществото, чиято зараза е още по-опасна от настоящата, и най-вероятно за нея също трябва НОЩ. Тези хора управляват бизнеси, които произвеждат само и единствено пари и спирт и нищо в полза на обществото. Да не говорим, че тези "блага" ги произвеждат с обществени пари от поръчки и ДДС за да не хабят своите. Всеядни, ехидни, примитивни и консумиращи всичко по пътя си! Такива за съжаление са и техните деца. Объркани, изпедепцани, шмъркат от глупост и имане. На тази нова и бела популация от 'достойни' синове и дъщери, когато изтрезнеят, обикновено й се приисква да прави политика, защото за бизнес не става. Представят ни ги, като алтернатива в някой нов проект, който има за цел да укрепи семейното им имане и нищо повече. Така те се превръщат в контактни лица за хиляди и вирусът на глупостта отново е обществено разпространен! Милен Цветков, светла му памет, си отиде от този свят не от случайно ПТП, а от хладнокръвното натискане на газта, вследстие на безметежното усещане за безнаказаност на цяло едно поколение кух "елит", който не признава, нито правила, нито норми, нито животи. Жалко. Много жалко."

Мая Манолова също написа във Фейсбук: "След трагедията с Милен Цветков извършителят бе оставен в ареста за 72 часа. Очакваме не просто законност. Цялото общество очакваме справедливост. Бруталното отнемане на човешки живот и то на човек, спазил правилата и спрял на червено от човек, нарушил закона, изисква ясната санкция на държавата, че така не може да се постъпва. Не е редно, не е хуманно, не е честно и ничие чувство за безнаказаност не може да се толерира. Всички се надяваме, че който си позволи да нарушава закона, ще понесе тежестта му. И знаем, че в България често става обратното. Милен Цветков се бунтуваше точно срещу това. Сега, като видях акта за задържане на съда, искам да вярвам, че върховенството на правото ще е над всичко. Не искам да се чувстваме безсилни пред онези, които си позволяват да нарушават законите и правилата. И не искам да им се разминава, защото са свикнали да няма кой да ги накаже".

 

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама