Рязък спад на починалите от Covid-19 в Испания

14:48, 19 апр 20 25 2329 Шрифт:
Редактор: ТопНовини Автор

Испания регистрира рязък спад на починалите от Covid-19, като днес бяха обявени 410 смъртни случаи в сравнение с 565 вчера, предаде АФП.

По общ брой на жетвите от Covid-19 страната е трета в света след САЩ и Италия, като днес те достигнаха 20 453, съобщи здравното министерство. За последните 24 часа са регистрирани 4218 нови инфекции, с което те стават 195 344.

1 891 починали от коронавирус в САЩ за денонощие

Шефът на испанския здравен кризисен щаб Фернандо Симон каза, че намалелият брой смъртни случаи в неделя спрямо събота може да се дължи на по-слабото им регистриране през уикенда. Подобни спадове, често са последвани от ръст в началото на седмицата, посочва АФП.

Испанските власти смятат, че страната е достигнала пика на пандемията на 2 април, когато бяха регистрирани 950 смъртни случаи за денонощие. Сега те са готови да препоръчат смекчаване на ограниченията, които са едни от най-строгите в Европа.

Премиерът Педро Санчес заяви в събота, че ще поиска от парламента да удължи ограниченията до 9 май. Той обаче допуска, че 27 април може да бъде позволено на децата да прекарват известно време навън.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си. #ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама