1 891 починали от коронавирус в САЩ за денонощие

10:18, 19 апр 20 25 2121 Шрифт:
Редактор: ТопНовини Автор

Броят на починалите от коронавирус в Съединените щати се покачи с 1 891 през последните 24 часа, за да достигне 38 664 в събота според данни на университета Джонс Хопкинс, предаде АФП.

САЩ са регистрирали общо 732 197 потвърдени случая на Covid-19 от началото на световната здравна криза. Това е най-големият брой случаи на заразени и смъртни случаи сред останалите страни в света. В Европа смъртните случаи от Covid-19 преминаха 100 000 което представлява близо две трети от 157 539 починали в целия свят.

Тръмп: САЩ са преминали пика на епидемията

Междувременно президентът на САЩ Доналд Тръмп предупреди в събота, че Китай може да се изправи лице в лице с последици, ако "съзнателно е допуснал" избухването на пандемията от коронавирус, съобщи АФП. "Можеше да бъде спрян в Китай, преди да започне, а не беше", заяви Тръмп пред репортери на брифинг в Белия дом. "И сега целият свят страда заради това".

Тръмп беше попитан дали Китай трябва да понесе последствия заради пандемията, която започна в китайския град Ухан през декември и причини смъртта на повече от 157 000 души по света. "Ако те са съзнавали отговорността си, със сигурност", каза той. „Ако е било грешка, грешката е грешка, но ако те съзнателно са укрили, да, тогава би трябвало да има последствия", каза Тръмп.

Администрацията на Тръмп заяви, че не изключва новият коронавирус да е разпространен - случайно - от лаборатория, изследваща прилепи в Ухан. Говорителят на китайското външно министерство Джао Лицян, който по-рано твърдеше, че американските военни може да са докарали вируса в Китай - отхвърли съобщенията на американските медии по темата и заяви, че "нямат научна основа".

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си. #ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама