„Червените дяволи“ няма да си намаляват заплатите

17:51, 18 апр 20 / Спорт 25 2866 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Ръководството на „Манчестър Юнайтед" няма да води преговори с футболистите си за намаляване на заплатите, въпреки че в клуба очакват големи загуби заради спрените мачове по време на пандемията от коронавирус.

В клуба очакват загуби от 21,3 млн. паунда, дори всички мачове до края на кампанията да бъдат изиграни. Очаква се на тях да не присъстват зрители. Ръководството на „червените дяволи“ обаче е намерило начин да компенсира тези загуби от други източници, а не от намаляване на заплатите, твърди британското издание "Телеграф", цитирано от bTV.

20- 30% намаление на заплатите във футбола

През сезон 2018/2019 „Юнайтед“ генерира приходи от посещение на мачове в размер на 110,8 млн. паунда, което означава, че за всяка една среща на „Олд Трафорд“ в касата на клуба влизат около 4,26 млн. паунда. Също така „червените дяволи“ са клубът, който харчи най-много за заплати във Висшата лига - 332,3 млн. паунда за кампанията 2018/2019. Това е малко над 50% от всичките годишни разходи на клуба. Те пък са в размер на 627,1 млн. паунда. Въпреки тези впечатляващи цифри, в клуба не са обсъждали вариант да пускат в отпуск своите служители, за да се възползват от държавна помощ. Ръководството продължава да изплаща в пълен размер възнагражденията на 940 човека.

Лудогорец ще направи ново голямо дарение

Капитанът на „Юнайтед“ Хари Магуайър е в постоянна връзка в ръководството, за да защитава правата на футболистите. „Ливърпул“ и „Тотнъм“ бяха предприели мерки, за да се възползват от държавна помощ, но бързо се отказаха след общественото недоволство.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама