Раздават козунаци и боядисани яйца на възрастни и деца сираци в София

15:28, 18 апр 20 / София 25 2634 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Възрастните хора от общинските социални домове и децата без родители в 14-те центъра от семеен тип в София ще получат козунаци и боядисани яйца за Великден. Това съобщи във Facebook столичният кмет Йорданка Фандъкова. Заедно със свои колеги днес тя занесе 100 козунака и яйца в дома за възрастни хора “Надежда”.

Започва тестването на шофьорите от градския транспорт

Благодаря на всички дарители, които се включиха в инициативата - това са служителите на дирекция “Социални дейности” на общината, които събраха лични средства, както и пекарните "Кетъринг и нещо", "Не война, а храна" и др.“, сподели Фандъкова. Тя подчерта, че в София е била създадена и най-мащабната организация в помощ на възрастните хора с пазаруване на храна и лекарства от служители на общината и наши доброволци.

От това как изпълняваме въведените мерки, зависи дали ограниченията ще стават по-строги или скоро ще да говорим за облекчаване”, заяви Фандъкова. „Моята голяма грижа остават децата, които стоят вкъщи, децата със заболявания и специални потребности. За тях ограниченията са изключително тежки, но заедно с техните родители, се справят. Нека да мислим и за тях, така че скоро да обсъждаме по-лек режим за излизане”, каза още тя.

Фандъкова е притеснена от завръщането на софиянци

Контролът на пътуванията към София в следващите дни ще е засилен. Екипите на полицията ще проверяват основанието на всички.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама