20- 30% намаление на заплатите във футбола

19:15, 17 апр 20 / Спорт 25 3607 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Генералният секретар на Асоциацията на българските футболисти Георги Бойчев заяви, че играчите са притеснени за своето бъдеще заради епидемията от коронавирус

В интервю за Дарик и dsport той посочи: "Клубовете претърпяват доста тежък период и това ще се отрази на футболистите. Нашата дейност е насочена в две посоки - здравето на играчите, и те да взимат редовни заплати". 

"Държим редовна връзка с капитаните на тимовете. Футболистите от Първа и Втора лига са притеснени за своята съдба, своите заплати. Те си седят по домовете, а това се отразява на формата им. Ние сме изпратили на футболистите една форма, в която е описано какви са техните права по време на извънредното положение съобразно приетия закон. Посъветвахме ги да проявят разбиране за намаляването на заплатите", обясни Бойчев. 

Бойчев също така допълни, че футболистите са проявили разбиране и са намалили заплатите си, но има няколко клуба във Втора застрашени от фалит.

"Очерта се тенденция, че заплатите се намаляват около 20-30 процента. Във Втора лига обаче има сериозни проблеми - има играчи пуснати в неплатен отпуск без тяхно съгласие. В тази ситуация те могат да се обърнат към инспекция по труда и да си търсят възнагражденията, които не са им плащани. Поне два отбора във Втора лига няма да могат да продължат първенството", обяви той.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама