Алкална вода при бременност

12:45, 17 апр 20 / Любопитно 25 4465 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бременността e изключително вълнуващ и в същото време и стресиращ период от живота на една жена, решила да стане майка. От момента, в който тестът за бременност се превърне в положителен, идва съвсем нов набор от емоции и въпроси, включително какво е и какво не е безопасно за една бременна жена и за нейното бебе, което се развива в нея.

Според японски учени, когато една жена забременее, тя губи изключително много от алкалните си минералите, необходими за качественото отглеждане на плода в утробата й. В ранния етап на бременноста тялото на майката губи тези важни алкални минерали много бързо. Тази загуба окислява кръвта, което явление е и причината за сутрешното гадене, и често наблюдавания дискомфорт по време на цялата бременност.

Снимка: CanStockPhoto

Какви са ползите от алкалната вода?

Алкалната вода е чудесен начин да поддържате вашето pH балансирано. Когато кръвта стане предимно кисела и излезе извън нормалния киселинно-алкален баланс, майката и плода са изложени на огромен риск, свързан с тяхното добро здраве.

Пиенето на алкална вода по време на бременност подпомага стабилизирането на нивата на pH на организма, поддържането на постоянно киселинно-алкално равновесие и възстановяването на алкалните минерали в тялото, които се доставят и на плода.

Прекалено киселата среда прави тялото податливо на редица дегенеративни заболявания. Консумацията на алкална вода спомага за укрепването на имунната система на майката и на плода.

Въпреки че бременността трябва да бъде прекрасен момент в живота на една жена, неприятните странични ефекти често идват заедно с нея. Ето някои от тези странични ефекти, и как алкалната вода може да бъде в състояние да помогне.

  1. Лошо храносмилане и киселини

Повече от половината от всички бременни жени съобщават за симптоми на тежки киселини. Възможно е киселините по време на бременност да се появят поради промяна в нивата на хормоните или нерационалния начин на хранене на майката. Също така, увеличена матка може да избутва коремните органи, причинявайки почти постоянен дискомфорт. В този случай стомахът се изтласква нагоре, принуждавайки стомашната киселина да се измества обратно към  хранопровода. Алкалната вода може да помогне за облекчаване на киселините (киселинния рефлукс), като спомага буферирането и неутрализирането на всички тези стомашни киселини.

  1. Затруднени отделителни процеси

Повишените нива на хормоните, добавки от желязо, обичайно предписвани на бременни жени, и натиска върху част от дебелото черво от матката могат да причинят затруднени отделителни процеси по време на бременността. Разхлабителните средства помагат за придвижването на масата, която следва да се отдели, но при бремменност е препоръчително да се придържаме само  към естествените и натурални методи, за да се избягва тровенето на организма на майката, а от там и на плода, с хапчета с химични съставки.

Един от най-ефективните начини за облекчаване на тези проблеме е да се увеличи приема на храни, богати на фибри. Бъдещите майки следва да консумират повече плодове и зеленчуци. Те също следва да пият най-малко шест до осем чаши алкална вода на ден, за да хидратират постоянно и качествено тялото си и плода, развиващ се в тялото им. Алкалната вода е естествено средство за подпомагане на отделителната система на всеки един човек. Колкото повече алкална вода пием, толкова по-добри, ефективни и навременни ще бъдат храносмиланите и отделителните процеси в организма ни.

  1. При липса на енергия и честа умора

Много бременни жени се чувстват мудни и уморени, особено в първия и третия триместър. Тази умора може да се обясни с променливите нивата на хормоните и с допълнителната работа, която тялото неминиумо извършва, приспособявайки се към новия живот, развиващ се в него. Тъй като алкалната вода се преструктурира за по-лесно усвояване, тя подпомага хидратирането на тялото и го енергизира по естествен начин. С това умората се облекчава, и бъдещата майка изживява пълноценно и с радост дългите месеци в износване на плода.

  1. Сутрешното гадене

Може би вече знаете, че термина „сутрешна болест/сутрешно гадене“ е подвеждащ, защото може да се появи по всяко време на деня. Отново играта на хормоните може да бъде частично виновна за чувството на гадене. Симптомите могат да варират от гадене през световъртеж до повръщане няколко пъти на ден. Този дискомфорт обикновено отшумява след около 12 седмици, но някои жени страдат от сутрешно гадене през цялата бременност. Не се притеснявайте, алкалната вода е в състояние да помогне, облекчавайки поривите на гадене.

Ако се опитвате да заченете, добре е да пиете много алкална вода. Др. Санг Уанг споделя: „Преди една жена да забременее, тя трябва да пие достатъчно количество алкална вода, за да избегне гаденето и да има здраво бебе. Без достатъчно алкални минерали, жената остарява значително по време на бременността и може да изпита всички видове проблеми след раждането. Твърде многото киселина може да изложи и майката, и плода на голям риск от заболявания, тъй като силното окисление отслабва имунната система на човека.“

Снимка: CanStockPhoto

Не подлагайте здравето си на риск и предприемете всички ефективни мерки за по-спокойна бременност.

Направете всичко нужно, за да бъдете здрави и вие, и  вашето бебе!

Ако сте в опити да забременеете, ви пожелаваме успешно зачеване!

Ако вече сте бременна - Поздравления!

Купи уред за йонизирана алкална вода на: www.yangwater.net

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама