Туроператори и хотелиери искат оставката на министър Ангелкова

17:10, 16 апр 20 / Политика 25 3533 Шрифт:
Антония Иванова Редактор: Антония Иванова

Стотици туроператори, хотелиери, превозвачи и екскурзоводи искат оставката на министъра на туризма Николина Ангелкова. Искането на неформалното сдружение, придружено с подписи, ще бъде внесено в Министерския съвет в първия работен ден след празниците.

Основният упрек към министър Николина Ангелкова е за липсата на гъвкавост, съдействие, диалог и професионализъм в управлението на туристическия отрасъл, посочи Емил Абазов - представител на туроператорска фирма, предаде БНР.

Ангелкова: В момента сектор "Туризъм" изобщо не работи

“Вече 40 дни сме в извънредно положение. До момента няма абсолютно нито една мярка, която да е насочена конкретно към сектор "Туризъм", а така широко прокламираните действия 60 на 40 реално не помагат на 90% от фирмите, тъй като ние основно сме съставени от малки, средни и микропредприятия - те няма как да използват тази мярка“, каза той и посочи: “В бранша има много самоосигуряващи се лица, като екскурзоводи, малки турагенции в малки градове, за тях пък няма абсолютно никаква мярка, освен един безлихвен кредит".

Бордът по туризъм предлага да отпаднат визите за руските туристи

За два дни са събрани 500 подписа, посочи още Абазов.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама