Бойко Борисов: Когато Европа се отвори, тогава и ние

15:40, 16 апр 20 / Политика 25 3578 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

От вторник започват детските имунизации, женските прегледи и плановите операции. Нашите мерки са хем най-либерални, хем ги имате за най-строги, а те не са.  Германия например решава, че сега ще пуснат да работят магазини до 800 кв. м, при нас те работят. Това каза премиерът Бойко Борисов във Велико Търново, където посети завода на един от най-големите производители на дезинфектанти и антисептици у нас, предаде репортер на TOPNOVINI.

Борисов за масовото пътуване: Не съм пъдарин, всяка дума ми започва с "Умолявам ви"

"Задавате ми въпроси, които само Бог знае", така премиерът отговори на питането кога мерките срещу коронавруса у нас ще бъдат разхлабени. По думите му докато няма ваксина или лекарство, нищо няма да се реши. "Когато Европа се отвори, тогава и ние ще се отворим, защото ще има смисъл", добави той. 

Борисов съобщи, че във вторник заедно с лидера на ДПС Мустафа Карадайъ ще отиде при главния мюфтия, за да разговаря за реда на посещения в джамиите във връзка с Рамазан Байрам.

На въпрос дали не се притеснява, че после ще се окажат повече болни, защото няма да имаме имунитет срещу вируса, Борисов каза: "Тази история с груповия имунитет умря. Имам един опонент, който като излезе нещо и веднага скача. Но сега ни надмина и Сингапур и кой ли не".

"Държавата е обезпечена, ще си направим и сигурни запаси, ще помагаме и на други...Нощес ще дойде натовски самолет... успяхме да уредим с респиратори и маски от най-тежкия клас от Китай. Голяма част от багажа е подарък от китайския премиер Ли Къциян след нашия разговор. Ще помогнем на Северна Македония", каза Борисов във връзка със запасите от дезинфектанти и медицински облекла.

Премиерът коментира още поведението на лидерите на ВМРО Красимир Каракачанов и на "Атака" Волен Сидеров: "И двамата са ми коалиционни партньори, но виждате, че прокуратурата и МВР не гледа кой какъв е - има ли нарушение, за всички е еднакво".

"Вчера на Министерски съвет Каракачанов обясни, че е дал няколко интервюта и просто на гърба на парка, не в парка, е седнал с колега да изпуши цигара. Въпреки всичко се вдигна огромен шум.

Поведението на Волен Сидеров и обвиненията срещу него Борисов коментира с думите: "Не са им приятни, но нямам нито влиянието, нито желанието да влияя на независимата съдебна система.

"Още не сме теглили заеми. Имахме 10 млрд. и с тях се оправяме досега", подчерта Борисов.

"Във всяка война има и дезертьори и лъжци. 640 души са излъгали с декларациите. Те са получавали пари от бюрото по труда. Сега няма да им даваме. Това са нашите пари, нашите данъци", коментира още министър-председателят.

"Трябва вече да тръгвам, че Горанов ме чака за план Б, че като минат празниците, започва всичко, което е спряло. За разлика от другите, които говорят за първия сняг - да се направи нещо добро, нещо хубаво за хората, без да предлагат нещо конкретно, само искат пари. Но тези пари от самолети не падат. Благодаря много на социалното осигуряване. Хората работят нон-стоп, включително и аз, без заплати".

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си. #ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама