Фармацевтичният съюз сезира ЕП заради обвиненията срещу проф. Стоименова

14:19, 16 апр 20 25 1991 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Българският фармацевтичен съюз (БФС) сезира председателя на Европейския парламент и ресорните Подкомитет по човешките права и Комитет по околна среда, обществено здраве и храни относно повдигнати обвинения на председателя на УС на БФС проф. Асена Стоименова за изразено експертно мнение.

Проф. Стоименова е с повдигнато обвинение заради серия от изявления в медии, които според прокуратурата всяват паника.

В сигнала до ЕП от фарамцевтичния съюз посочват, че изразяването на експертно мнение, което съвпада с това на Европейската комисия, на Европейската агенция по лекарствата и на други специализирани международни организации в областта на здравеопазването, е гарантирано от основните права – правото на свобода на изразяването и правото на информираност на обществото.

БФС призовава Европейския парламент да състави официална позиция в подкрепа на правото на медицинските специалисти в ЕС да информират европейските общества за потенциални рискове пред системите им на здравеопазване, както и да започне проучване на случая.

Българският фармацевтичен съюз припомня, че подобни обвинения бяха повдигнати от прокуратурата и на лекари, впоследствие оттеглени, за информиране на обществото за липса на лични предпазни средства на медицинските специалисти.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама