Ананиев: Започваме масово тестване на населението за коронавирус

14:20, 15 апр 20 25 3569 Шрифт:
Любомира Николова Автор: Любомира Николова

Започваме масово тестване  на населението за коронавирус. Досега ние провеждахме изследвания и тестване на хора, за които имахме съмнения и на тези свързани с тях. Оттук нататък започваме масово тестване на българските граждани. Имаме 20 000 PCR тестове. Това е пътят, по който ще вървим. Това заяви здравният министър Кирил Ананиев по време на посещението с премиерът Бойко Борисов в Банско.

Двамата провериха как върви работата в поликлиниката в града.

„Медицинският персонал в Банско изживя много тежки моменти и продължава да ги изживява, за което сърдечно благодарим", заяви Ананиев.

Снимка: Пресцентър Банско

Благодарение на мерките, които е взело правителството днес виждаме резултатът, а именно:

По данни на Европейския център за превенция и контрол на заболяванията към момента България има най-ниска заболеваемост от Covid-19 в ЕС по показателя заразени на 100 000 души. По показателя смъртност на 100 000 души страната ни е на 3 място след Словакия и Латвия.

„В Банско видяхме, че има предпазни средства. Хората работят. Ще идем да видим дървообработващите предприятия как се развиват. Няма по-важно от това да ви запазя здрави“, повтори Борисов.

Чакаме още тестове. Платили сме на Южна Корея. Вече имаме 18 лаборатории, така че действаме по всички задачи“, отбеляза ощепремиерът.

Ананиев каза още, че по сметката на МЗ са постъпили близо 4 млн. лева дарения и допълни, че ще ги използват за тестове и всичко, което е необходимо за предпазване на населението. 

735 заразени с Covid-19 в България

Снимка: Пресцентър Банско

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си. 

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама