Работниците на ЕМКО готвят протест

11:45, 15 апр 20 25 2380 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Служителите и работниците от фабриките на ЕМКО ще протестират в различни райони на страната 7 дни след официалното прекратяване на извънредното положение. Според тях има злоупотреба със служебно положение на висшестоящи лица от изпълнителната власт. Позицията им идва ден след посещението на президента Румен Радев в завод в Трявна, предаде БГНЕС.

Радев: Няма да ме видите в хора на паниката, колкото и да е рейтингово

В ход е план на министъра на икономиката и група свързани с него лица отново да се открадне изпълняван договор за износ на наша продукция за пазари на НАТО и да се прехвърли този договор на фирми от едно известно обкръжение. Министърът на икономиката еднолично, вече повече от месец спира издаването на експортното разрешение, въпреки, че всички условия за износа са изпълнени, документацията е изрядна и транспортът чака пред складовете на ЕМКО", заявяват в позицията си те. 

"Част от този план са натиск върху страни по договора и други незаконни действия, за които официално са информирани както главният прокурор и компетентните служби, така и висшите ръководители на властта”, пишат още от ЕМКО. 

Първи министър под карантина

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама