Радев: Няма да ме видите в хора на паниката, колкото и да е рейтингово

11:31, 14 апр 20 / Политика 25 3865 Шрифт:
Даяна Дюлгерова Автор: Даяна Дюлгерова

Няма да ме видите в хора на паниката, колкото и рейтингово да е в момента. Предпочитам гласа на разума, колкото и да ми струва. Това заяви пред журналисти президентът Румен Радев, който посети предприятие за отбранителна продукция край Трявна.

Държавният глава информира, че заводът има сключени договори и продължава да изнася продукция. В него са заети 630 работници. „Тези предприятия могат да бъдат важна част за преодоляване на кризата. За мен е важна съдбата на българските работници“, заяви той и уточни, че не дели българите на работещи в частни или държавни предприятия.

Радев очаква компетентните държавни органи да подходят с по-голямо внимание и експедитивност в кризата. „Многократното повтаряне на манипулацията, че президентът иска да саботира здравните мерки, няма да я превърне в истина. Многократно заявих, че заедно със здравните мерки трябва да има адекватни социално-икономически мерки, които да са да навременни, достъпни и безвъзмездни“, обясни Радев. Според него разхлабването на органиченията не трябва да става изведнъж.

„Апелите трябва да бъдат към разума на българите, който те проявяват, а не да се насажда страх и паника. Няма да ме видите в хора на паниката, колкото и рейтингово да е в момента. Предпочитам гласа на разума, колкото и да ми струва“, обясни той. 

Държавният глава е на мнение, че ако здравните мерки бъдат компрометирани, това няма да е заради безотговорността на българите, а заради липсата на убедителни социални и икономически мерки. „Тяхната липса води до обезверяване на хората“, подчерта Радев. 

Президентът призова политиците да не изземват функциите на лекарите. Той смята, че е време да се състави план за поетапно излизане от кризата. "Решенията трябва да се вземат на база обективни данни, а не на база страх и паника“.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама