„Поезия без карантина“ с най-известните българските поети

19:30, 14 апр 20 / Култура 25 3642 Шрифт:
Даяна Дюлгерова Редактор: Даяна Дюлгерова

Столична библиотека се обърна към едни от най-известните български поети да споделят свои съкровени послания и стихове в новата литературна онлайн инициатива „Поезия без карантина".

Всеки ден на сайта и Фейсбук страницата на библиотеката автори като Георги Константинов, Мирела Иванова, Георги Господинов, Марин Бодаков, Бойко Ламбовски, Силвия Чолева, Николай Милчев, Амелия Личева, Роман Кисьов, Александър Секулов, Кристин Димитрова, Иван Ланджев, Анжела Димчева, Пламен Дойнов, Аксиния Михайлова, Иван Христов и много други представят свои емблематични поетични творби пред читателската аудитория.

Снимка: Столична библиотека

Късо кино за дългите дни у дома

„Най-доброто нещо, което сега можем да направим, е да отидем на гости на книгите. Те са вашите роднини“, споделя Николай Милчев.

„В живота на една нация книгите са стълба към небето. Брънка в паметта“, категорични са Александър Секулов и Силвия Чолева.

„Поезията лекува, тя е антидот на страха“, казва Мирела Иванова, която е убедена, че ще преминем през изпитанието с търпение, достойнство и въображение.

"Повече от всякога сега се нуждаем от единение, чрез Вярата, Надеждата и Любовта“, споделя Роман Кисьов.

Откъси от най-хитовите постановки на Народния театър онлайн

„Нека се научим да се усмихваме на поздрава в огледалото и да празнуваме живота. Въпреки всичко“,  Иван Ланджев.

Следващият етап от кампанията „Поезия без карантина“ включва издаването на оригинален поетичен сборник с представените стихотворения и послания. И тъй като „всички, които четат една или друга книга, се събират в една невидима компания“ по думите на Георги Господинов вече в пост карантинните месеци предстои голямо поетично четене на площад „Славейков“ с участието на всички автори, споделили литературната кауза на Столична библиотека „Поезия без карантина“. 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама