„Патриоти за София“ искат забрана на каруците в столицата

13:33, 14 апр 20 / София 25 2374 Шрифт:
Даяна Дюлгерова Автор: Даяна Дюлгерова

Общинските съветници Карлос Контрера и Борислав Иванов са поискали от заместник-кмета по транспорт да бъде въведена забрана за движение на каруци на територията на Столична община.

Според тях каруците не са засегнати от мерките на извънредното положение и продължават безконтролно да обикалят из столичните райони.

Увеличават се сигналите за движение с превозните средства в районите „Надежда“, „Младост“, „Слатина“. „Водачите им се движат в нарушение на правилата, ровят по контейнерите за отпадъци, товарят, пренасят и транспортират отпадъци, с което създават риск както за себе си, така и за общественото здраве. Возещите се създават предпоставка за разпространение на заразата“, смятат съветниците.

Директорът на градската мобилност: Зоните за паркиране на практика са блокирани

Патриотите твърдят, че превозните средства са управлявани от непълнолетни, дори от малолетни лица, което създава предпоставки за тежки пътно-транспортни произшествия. Общинските съветници отчитат като добра мярка въвеждането на КПП-та в кварталите със смесено население.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама