610 лв. бонус за социални работници

12:02, 14 апр 20 25 2331 Шрифт:
Редактор: ТопНовини Автор

Работещите в социалната сфера на първа линия ще получат по една минимална работна заплата допълнително към възнагражденията си този месец. 

Това са социални работници, служители в Бюрата по труда и в Главната инспекция по труда, заяви в интервю за БТА зам.-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова. Социалните работници, които ще бъдат подпомогнати са около 2700 души, работещите в Бюрата по труда са 2000, а трудовите инспектори са около 350. 

375 лв. еднократна помощ ще получат родителите в неплатен отпуск

"В първите седмици след обявяването на извънредното положение със средства от Европейския социален фонд беше осигурено допълнително възнаграждение на хората, които работят в системите на здравеопазването и на социалното подпомагане - около 2700 служители на Агенцията за социално подпомагане", припомни Русинова.

Останалите структури - Бюрата по труда, ГИТ, са също много натоварени, допълни тя, и напомни, че за тях с пари от бюджета са осигурени лични предпазни средства. Русинова посочи, че тези хора също заслужават да бъдат подкрепени, заради огромното натоварване в работата, на което са подложени, като уточни, че става дума за около 2000 души, които работят в системата на Бюрата по труда и около 350 трудови инспектори.

Деница Сачева: Не сме забравили нито един нуждаещ се

"В момента се търсят резерви в бюджета, за да бъдат допълнително стимулирани тези служители с една минимална работна заплата. Целта е в рамките на този месец те да ги получат. Ако е необходимо, ще се търсят резерви и за по-дълги периоди да има следващи плащания. За ГИТ вече са пренасочени 125 000 лева по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси"/ОПРЧР/ за лични предпазни средства", каза още Русинова. 

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си. #ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама