Деница Сачева: Не сме забравили нито един нуждаещ се

19:30, 12 апр 20 / Политика 25 2180 Шрифт:
Антония Иванова Редактор: Антония Иванова

„Правителството не е забравило нито един нуждаещ се. Обществото очаква всичко да се случи веднага. Мерките трябва да бъдат добре обмислени преди да бъдат приложени. Това отнема повече време". Това обясни социалният министър Деница Сачева по Нова телевизия.

„Разбира се, хората може да не са доволни от размера на помощите, от времето, в което ги получават, но правим всичко възможно", категорична е Сачева.

„Почти 60 милиона лева бяха дадени, за да се подсигурят всички, които работят на първа линия. Над 40 милиона се отделиха за самотноживеещи", каза още министърът на труда и социалната политика.

Караниколов: Безвъзмездни средства ще се насочат към малкия бизнес

На въпроса имат ли право на еднократна помощ семейства, при които единият родител е в неплатен отпуск, а другият е безработен, тя увери, че със сигурност могат да кандидастват за получаване на пари. По думите й стана ясно и че безлихвените кредите ще бъдат достъпни до няколко седмици.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама