Тръмп готов да оттегли САЩ от световните здравна и търговска организации

10:35, 14 апр 20 / Свят 25 1937 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Президентът на САЩ Доналд Тръмп разкри в понеделник вечерта, че страната е готова да се оттегли от Световната здравна организация (СЗО), както и от Световната търговска организация (СТО), като заяви, че ще вземе окончателното решение до края на тази седмица.

Президентът отбеляза, че не е доволен от работата на двете организации, твърдейки, че неговата държава е била "малтретирана" и от двете, предаде БНР.

"Ще си тръгнем, ако спрямо нас не се отнасят справедливо", заяви той и добави, че наскоро страната не е спечелила почти никакви съдебни дела в рамките на СТО.Тръмп обвини организацията, че напоследък тя не се произнасяла в полза на САЩ, тъй като неговата страна вече не "играе никакви игри".

Преди дни Тръмп предположи, че САЩ могат да намалят финансирането на Световната здравна организация, тъй като, според него, СЗО е ориентирана към Китай и не е успяла да докладва за сериозността на ситуацията в град Ухан, където възникна вирусното огнище на Covid-19.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си. #ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама