Какво правят животните в софийския зоопарк по време на извънредното положение

16:30, 13 апр 20 25 3281 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Въпреки че Зоологическата градина в София временно не е достъпна за посетители поради пандемията от коронавирус, ежедневните грижи за животните там продължават и паркът е все така красив и необичайно спокоен. С клипчета в страницата си във Facebook от зоопарка информират всеки ден какво се случва в животните и как прекарват те извънредното положение. Така любителите могат да заместят физическата среща с дивата природа с виртуална разходка. 

В поредицата видеа хората, които се грижат за животните, разказват повече за тях, демонстрират как ги хранят и разкриват дори и техните разкрасителни процедури.

Безспорно едно от най-интересните клипчета е как поддържа маникюра и педикюра си индийската слоницата Артайда. Тя е специално обучена и очевидно тези важни за здравето ѝ процедури ѝ носят удоволствие.

 
Уредникът на зооколекция "Тревопасни животни" Радослав Янков представя едно от най-любимите и впечатляващи животни в Софийския зоопарк - двугърбата камила Пешо.
 

От зоопарка ни запознавят отблизо и с талисмана на сектор "Птици" - белоглавия лешояд Лешка. Нейният гледач - студентът по ветеринарна медицина Марио Александров, има близка връзка с нея и разказва нейната история.

Гледачът на носатите мечета в сектор "Дребни хищници" Мария Тереза демострира как ги храни и разказва колко е здравословно менюто им!

Георги Кръстев - херпетолог и гледач, демонстрира как храни един от жълтоглавите водни варани в зала "Големи котки, терариум и аквариум" и разказва интересни неща за него. 

Надникваме и в дома на чинчилите. Михаела Михайлова е гледач във Вивариума им предлага едно от любимите им лакомства - слънчогледови семки.

Георги Кръстев е херпетолог и гледач в Терариума и в това видео може да видите как и със какво храни красивия мъжки пантеров хамелеон в експозицията с влечуги.

Още видеа може да откриете във Facebook страницата на столичния зоопарк тук.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама