От ВМРО настояват държавата да помогне и на самотните родители

15:17, 13 апр 20 / Политика 25 2397 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

От ВМРО предлагат социални, финансови и икономически мерки за справяне с кризата заради коронавируса. Мерките ще бъдат предоставени за обсъждане на колегите им от ГЕРБ.

Настояват Националният икономически съвет към Министерски съвет да стане постоянно работещ орган, като към него с право на глас освен настоящите членове да се включи и по един експерт от парламентарно представените партии. Както и водещите икономисти и финансисти.

Държавата незабавно да изплати всички просрочени задължения към фирми и физически лица. Да се предвиди предоставяне на безлихвени кредити на микро- и малки предприятия.

Без внос на плодове и зеленчуци до изчерпване на българските иска Каракачанов

Мярката за подпомагане с 375 лева на семейства в неплатен отпуск  да се преработи и разшири, като се включат и самотните родители. "Родителите, които са работили и са се осигурявали досега, трябва да имат подкрепа от държавата през НОИ", заявиха от ВМРО.

Да се осигури безплатен ваучер на всеки българин на стойност от поне 100 лв. за ползване на туристически услуги в страната до края на 2020 и 2021 г. Ваучерът да може да се ползва в хотел, туристическа агенция или ресторанти.

Мярката „60/40“ да обхване и заетите в селското стопанство, както и да се подкрепи българското производство със сезонни забрани за внос до изчерпване на родните продукти.

Вече е задължително: повече български продукти в търговските вериги 

ВМРО иска и намалена ставка на ДДС върху храните, както и отлагане на плащането на данъци и осигуровки за времето на извънредното положение, плюс един месец за компаниите, които са засегнати най-силно.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама