Над 420 хил. деца ще получат млечни продукти и плодове по домовете

14:46, 13 апр 20 25 2253 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Над 420 хил. деца и ученици ще получат полагащите им се продукти по схемите „Училищен плод“ и „Училищно мляко“ в домовете си, съобщиха от земеделското министерство. От въвеждане на извънредното положение в страната до момента, количествата по двете схеми, които не са усвоени от децата, ще им бъдат предоставяни поетапно до домовете.

От следващата седмица продуктите ще бъдат доставяни в училищата, след което представители на Социалния патронаж ще ги предоставят на семействата, чиито деца получават продукти по схемите. Предоставени за консумация ще бъдат плодове и млечни продукти с по-висока трайност (сирене и кашкавал).

По схемата „Училищно мляко“ са одобрени 3 216 училища и детски градини, включващи 420 187 деца и ученици. По схемата „Училищен плод“ са одобрени 3 218 учебни заведения, в които са обхванати 417 455 деца и ученици.

Приетата мярка ще важи за целия период на въведеното извънредно положение, като след това доставките ще се извършват за изминалата седмица. Количествата продукти, полагащи се на деца и ученици след 13 април, ще бъдат предоставяни на седмична база.

Вече е задължително: повече български продукти в търговските вериги 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама