В Бургас ще изследват за коронавирус по метода на пуловете

17:49, 12 апр 20 25 2581 Шрифт:
Антония Иванова Редактор: Антония Иванова

На днешното си заседание Общинският кризисен щаб реши от следващата седмица да стартират изследвания по метода на пуловете сред по-големи групи от хора чрез вземане на секрет от носоглътката. По този начин наведнъж могат да бъдат тествани до 10-20 човека.

Когато се съберат няколко проби и в тях има положителен резултатq се прави ново изследване. По този начин се увеличава значително броят на изследваните и за много по-кратко време ще бъдат събрани данни за здравословното състояние на населението.

Деканът на Медицинския факултет доцент Велинов ще направи алгоритъма за броя на хората, които да бъдат включени в едно изследване по метода на пуловете. От утре започват да се правят списъци на медицински лица, полицаи, социални работници, администратори на гише. Идеята е мрежата от изследвания да се разшири възможно най-много и с други контактни групи.

675 достигнаха случаите на COVID-19 у нас

Днес се извършиха съвместни проверки на пазарите в Бургас. Следи се спазват ли се предписанията, както и заповедта на министъра на здравеопазването, предаде БНР.

Броят на доказаните случаи на коронавирус в Бургаска област остава 25 души. Петима са настанени в болница, а шестима са изписани.

Като цяло бургазлии спазват призивите да не посещават храмовете по време на празниците. Контролът от страна на полицията около храмовете е добър. Припомняме, че отговорността за организацията в храмовете е на свещениците, а на прилежащата територия около тях е на полицията.

Борисов за затворените пазари: Да не остане продукт, който да се развали

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама