Берлускони продава пищна суперяхта за 11 милиона долара

17:30, 11 апр 20 / Любопитно 25 2111 Шрифт:
Антония Иванова Редактор: Антония Иванова

Със списък на минали и настоящи собственици, който включва медийния магнат Рупърт Мърдок и противоречивия бивш италиански премиер Силвио Берлускони, суперяхтата "Morning Glory" има дълга история да играе ролята на "гнездо на удоволствието" за богати и известни, съобщава БГНЕС.

Във време, когато много яхти стоят на котва поради пандемията на коронавирус, близо 50-метровата „лодка“, построена от италианската корабостроителница Perini Navi, търси нов собственик.

Снимка: Burgess

Неотдавна Берлускони пусна на пазара ветроходната яхта за 11 милиона долара малко повече от две десетилетия след закупуването й от Мърдок, за когото се твърди, че се е оженил на борда за третата си съпруга Венди през 1999 г.

Берлускони дари 10 млн. евро за борбата с коронавируса

"Morning Glory" премина мащабен ремонт оттогава, като бяха добавени нови двигатели и генератори, докато корпусът й беше пребоядисан в тъмносин нюанс.

„Първокласнната“ морска играчка, която се продава чрез брокер Burgess, разполага с четири луксозни апартамента, „разглезващ“ апартамент на собственика, както и четири каюти и може да побере до осем гости.

Снимка: Burgess

Берлускони, прославил се с пъстър личен живот, похарчи цяло състояние за претворяването на яхтата през годините. Наред с „щедри и многофункционални пространства на палубата“, плавателният съд има L-образен салон, мраморна камина, спирално стълбище, заедно с напълно оборудван бар за сядане и игри.

Разположен на долната палуба, апартаментът на собственика е оборудван освен с всички други екстри и с отделни санитарни възли за „него“ и „нея“.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама