Ананиев удължи противоепидемичните мерки в страната до 13 май

19:50, 10 апр 20 / COVID-19 25 662 Шрифт:
Антония Иванова

До края на обявеното извънредно положение се удължава срокът на въведените противоепидемични мерки на територията на България във връзка с разпространението на Covid-19. Това става ясно от подписана днес заповед от здравния министър Кирил Ананиев.

До 13 май остават затворени всички училища и детски градини.

Остава ограничено влизането и излизането от областните градове.

Първа жертва с коронавирус в Сливен, заразените достигнаха 635

Продължава да важи забраната за посещаване на градски паркове и изискването хората на възраст под 60 години да не посещават хранителни магазини и аптеки между 8.30 и 10.30 сутринта.

Остават затворени заведенията и търговски центрове, като в настоящата заповед се посочва, че се допуска в моловете да работят доставчиците на платежни услуги, при строго спазване на санитарно-хигиенните изисквания, в това число дезинфекция, проветряване и инструктаж за спазване на лична хигиена на персонала, осигуряване на лични предпазни средства и недопускане до работа на служители с прояви на остри заразни заболявания.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.