Първа жертва с коронавирус в Сливен, заразените достигнаха 635

17:20, 10 апр 20 25 2741 Шрифт:
Виолета Иванова Автор: Виолета Иванова

Пациентка на 44 години е починала в областната болница в Сливен. Това потвърдиха от Националния оперативен щаб. Пациентката е била на хемодиализа от 9 години и с остра бъбречна недостатъчност, хипертония и анемия. Така жертвите на вируса у нас стават 25.

635 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Щаба от днес следобед. През днешния ден са доказани още 11 нови случая, като 7 са в София, 1 в Смолян и 3 във Велико Търново. Лабораториите продължават да работят.

Излекуваните са 54 души. Те са от ВМА, "Пирогов", Варна, Шумен, Добрич и Кърджали. 35 от тях са мъже и 19 жени.

231 са лицата с потвърден COVID-19, които са настанени под лекарско наблюдение в болнични условия. От тях 145 са хоспитализирани в лечебни заведения в София.

Регистрираните случаи по справка, предоставена от Националния оперативен щаб, са както следва: Благоевград – 18; Бургас – 25; Варна – 24; Велико Търново – 8; Видин – 2; Враца – 2; Габрово – 2; Добрич – 12; Кърджали – 10; Кюстендил – 12; Ловеч – 2; Монтана – 18; Пазарджик – 13; Перник – 8; Плевен – 9; Пловдив – 33; Русе – 5; Силистра – 2; Сливен – 11; Смолян – 17; София – 377; Стара Загора – 15; Хасково – 6; Шумен – 4.

Няма нова област, в която да е регистрирано заболяването. "Новите случаи от София са 8, във Велико Търново има един, в Русе има двама", съобщи сутринта председателят на Оперативния щаб и началник на ВМА ген. Венцислав Мутафчийски.

Ген. Мутафчийски съобщи, че има починал в Александровска болница, но не е ясно дали е дал положителен резултат за коронавирус.

"Хората в Банско ще бъдат тествани, когато постъпят тестовете", каза ген. Мутафчийски. Той добави, че са получили уверения на фирмата, че тестовете ще пристигнат в понеделник или вторник. В момента се прави уточнение с РЗИ кои контингенти ще бъдат обхванати и кои ще са на случаен принцип.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си. 

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама