Дезинфекцират столичните храмове преди Цветница и Великден

19:39, 10 апр 20 / София 25 1724 Шрифт:
Антония Иванова Редактор: Антония Иванова

Ден преди Цветница, на 11 април,  и на 17 април - ден преди Великден, ще бъдат дезинфекцирани площадните пространства около църковните храмове в София.

В началото на седмица кметът на София Йорданка Фандъкова изпрати писмо до Негово Светейшество Българския патриарх Неофит и до Светия Синод с указания за организацията и мерките, които трябва да бъдат предприети за посрещане на предстоящите християнски празници в условията на въведено извънредно положение и епидемичната обстановка.

Цялата полиция на крак по Цветница и Великден

В писмото кметът информира за организацията по дезинфекция на пространствата около храмовете и препоръчва да се направи засилена дезинфекция в църквите на икони, дръжки, свещници и др., както и да се осигурят лични предпазни средства на свещениците и църковните служители.

Сред посочените мерки е и осигуряването на църковни служители, които да следят за нужната минимална дистанция между вярващите, както при изнесените навън църковни служби, така и вътре в храмовете.

Столичната община е на разположение да осигури допълнителна помощ при спазване на противоепидемичните мерки и нужната физическа дистанция между гражданите по време на Великденските празници, казва също в писмото на кметът на София.

Решено: Без върба за Цветница и Благодатен огън за Великден

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама