Цялата полиция на крак по Цветница и Великден

15:23, 10 апр 20 25 1665 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

МВР спира отпуските и почивките на целия полицейски състав от главните и областни дирекции за предстоящите празници. Цялата полиция ще е мобилизирана за опазване на реда във всичките около 4000 православни храма в България на Великден и Цветница. Служителите на реда ще следят да няма струпвания около църквите и манастирите. Това съобщи главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Решено: Без върба за Цветница и Благодатен огън за Великден

Хората, посещаващи храмовете, трябва да са с лични предпазни средства и да спазват дистанция. „Храмовете ще бъдат третирани като всички други големи обществени места, каквито са хранителните вериги например“, обясни Иванов.

КПП-тата няма да отслабят контрола по време на празничните дни. Преминаване ще се допуска само когато наистина се налага.

Службите на Великден ще са извън храмовете

Иванов подчерта, че МВР има за цел да защити живота и здравето на гражданите, а целта не е да преследва нарушителите и да налага санкции. „Ние сме от една страна и гледаме в една посока. Затова искам да призова българските граждани да бъдат дисциплинирани и да спазват нашите принципи. Да не пробват нашите реакции, за да видят как ние контролираме тези мерки. Бъдете дисциплинирани. Животът и здравето ви са ваши, но трябва да бъдете отговорни към своите близки и приятели“, призова той.

От своя страна, директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев посъветва хората да се въоръжат с търпение, а полицаите – да проявяват самоконтрол при възникване на провокации.

Купуваме 30 000 теста за коронавирус и над 2 млн. маски

Към момента 27 служители на МВР са заразени с коронавирус, един вече е излекуван. Всички заболели са от София освен един. Те са на различни позиции и от различни звена. „Към този момент има достатъчно предпазни средства за служителите“, подчерта Ивайло Иванов.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама