Борисов: Президентът не протяга ръка, а вероломно напада

13:30, 10 апр 20 / Политика 25 2028 Шрифт:
Даяна Дюлгерова Автор: Даяна Дюлгерова

Премиерът Бойко Борисов не вижда как с президента Румен Радев могат да работят заедно. „Той даде ли ви една идея? Никога не е предоставял нито една. Идея ли е да подпомогнем всички бедни, да подпомогнем икономиката, да преборим коронавируса, първият сняг да падне догодина през декември?, попита Борисов.

"Те ни нападат, ние се опитваме да се отбраняваме. Не сте прави, когато някой напада и удря вие да казвате двама се бият. Ние никога не сме казали една дума. Дори вчера той излъга. Аз се заклевам във внуците. Обади ми се, че ще върне ветото с двете точки – за спекулата и „невярната информация“. Казах – прекрасно“, заяви премиерът и обясни, че след това е дал разпореждане на депутатите от ГЕРБ да приемат ветото. Според него обаче въпреки това президентът в изявлението си е заявил, че България не предприема мерки за борба с коронавируса и страната не е готова за кризата. „Това е вероломно нападение – това не е протегната ръка“, допълни той.

Според премиера президентът е давал интервюта с предварително селектирани въпроси в сравнение с него, който застава и отговаря на всички журналисти.

Борисов припомни, че днес кабинетът е поръчал 30 000 RCR теста и предпазни маски, но колкото и да се настоява в момента за масово тестване на населението, това не може да се случи заради липсата на тестове.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама