Спад на смъртните случаи в Италия, Франция ще удължи блокадата

21:51, 08 апр 20 25 3208 Шрифт:
Редактор: ТопНовини Автор

Броят на смъртните случаи в Италия за ден от новата коронавирусна епидемия спадна до 542, а общият брой инфекции достигна близо 140 000, съобщава БГНЕС. 

Само за втори път от близо три седмици броят на смъртните случаи е намалял до под 600. Във вторник той е бил 604, а на 27 март е достигнал максимума от 969. Броят на новите регистрирани случаи се повиши до 3 836 в сравнение с предишните 3 039.

СЗО: Не е дошло времето Европа да разхлабва мерките

Общият брой на смъртните случаи след появата на огнището на 21 февруари нарасна до 17 669, съобщи Агенцията за гражданска защита, като това е най-високият в света. Броят на потвърдените случаи се покачи общо до 139 422, третият по големина след този на САЩ и Испания.

3 593 души са на интензивно лечение срещу 3 792 във вторник - пети пореден дневен спад, подчертавайки нарастващите надежди, че болестта е в отстъпление, благодарение на общодържавното блокиране, въведено на 9 март. От първоначално заразените, 26 491 са обявени за възстановени срещу 24 392 ден по-рано.

ЕК отпуска 3,8 млрд. евро за нуждаещите се от здравни грижи страни

Пандемията от коронавирус е убила вече повече от 60 000 души в Европа към 16:15 ч. централно гринуичко време днес, съобщава АФП по данни на официални източници. Това представлява повече от 70% от смъртните случаи официално регистрирани досега в целия свят.

Франция отчете още 541 смъртни случая от Covid-19 в болница през последните 24 часа, с което официалният общ брой на жертвите на пандемията в страната достигна 10 869. Според френските здравни власти, на интензивно лечение са 7 488 души – със 17 повече спрямо вчера, но това е най-ниското увеличение, регистрирано през последните седмици.

Поради техническа неизправност няма достъпни ежедневни данни от домовете за възрастни хора, което означава, че общият брой на смъртните случаи вероятно е непълен. Междувременно от френското президентство съобщиха, че Франция трябва допълнително да удължи блокадата, за да забави разпространението на коронавируса.

Франция тества нова технология за лечение на Covid-19

Президентът Еманюел Макрон отново ще се обърне към нацията през следващата седмица. Заповедта за блокада "ще бъде удължена" отвъд сегашната й граница от 15 април, заяви президентски служител пред АФП, като добави, че Макрон ще се обърне към нацията в понеделник вечерта, за да представи новите решения за борбата с вируса.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си. #ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама