Първан Симеонов: Радев беше избран, за да бъде коректив на властта

09:02, 08 апр 20 / Общество 25 1304 Шрифт:
Цветилена Симеонова

В адреналиновите времена на уплахата има обществена мобилизация и скупчване на хората около властта. Но утре, когато това отмине, ще започнем да мислим повече за работните места, за социалната система и за икономиката и този тип послания, които президентът излъчва, ще бъдат актуални. Въпросът не е кой е крив, кой прав – президентът или премиерът... Имаме два прочита за политиката, която правителството и президентът изповядват - тези два прочита ги чуваме от доста време насам. Не ни прави впечатление това противопоставяне, а и Румен Радев беше затова избран, да бъде коректив на властта. Това коментира Първан Симеонов, изпълнителен директор на „Галъп Интернешънъл“, пред БНР.

Акцент на деня: За дарение ви говоря

Той припомни проучване на „Галъп“, според което българите разбират и възприемат мерките и че над 80% ги намират за поносими. „Българите понякога имаме голям комплекс за малоценност, постоянно смятаме, че нещо бъркаме. Време е да си кажем, че се справяме добре в тази ситуация. Българското общество реагира мобилизирано и дисциплинирано. Поне засега печелим време. Може да направим нещо, което да ни накара най-накрая да си повярваме“, посочи Симеонов.

Той подчерта, че при такива ситуации хората са склонни да правят по-сърдечни жестове. „Но разликата между желанието да помогнеш и пълната гротеска е много малка. С крачка напред, с две назад, после с три напред, депутатите няма да бъдат запомнени с добро“, коментира Симеонов.

Радев: Депутати, кръгом и бегом, дарете и мартенските заплати

Според политолога парадоксът на мерките е, че колкото по-успешни са те, хората ги намират за все по-ненужни. „Властта трябва да помисли за следващия етап. В нашите изследвания се вижда, че расте тревогата на хората за работните места. Трябва много да се мисли преди да се предприеме даден ход“ подчерта той.


TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама