Медицинският експертен съвет за COVID-19 се разпуска

18:58, 04 апр 20 25 3576 Шрифт:
Антония Иванова Редактор: Антония Иванова

Медицинският експертен съвет към Министерски съвет прекратява дейност. Това съобщи председателят на органа проф. Коста Костов пред "Дарик радио". Информацията потвърдиха за bTV и други членове на съвета.

Той беше създаден преди две седмици, за да помага на медиците ни в лечението на пациенти с COVID-19. За това време те изготвиха комплексен документ, който да служи за наръчник.

Причината да спре дейността на съвета от експерти е, че ангажиментите им вече са приключили. Проф. Костов обяви, че той е бил създаден единствено за да напише наръчник под формата на доклад в помощ на лекарите.

Медицинският щаб за коронавируса настоява за бързи тестове

Наскоро мнението на доц. Атанас Мангъров за маските и тестовете, който е член на Медицинския експертен съвет, предизвика спорове с Националния оперативен щаб. След това премиерът Бойко Борисов призова доц. Мангъров да спре да говори за облекчаване на мерките.

На този етап обаче министър-председателят не е разписвал заповед за разпускането на органа.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама