Безос дари 100 млн. долара за храна за бедните в САЩ

08:40, 03 апр 20 / Любопитно 25 2502 Шрифт:
Редактор: ТопНовини Автор

Джеф Безос и неговата компания правят много за борба с проблемите, причинени от коронавируса, но сега собственикът на Амазон използва огромното си богатство, за да се бори конкретно срещу един проблем - гладът сред бедните в САЩ.

Снимка: БГНЕС

Безос обяви, че изпраща дарение на стойност 100 милиона долара на нестопанската организация „Feeding America”, за да помогне за попълването на националната мрежа от хранителни банки, с цел "бедните семейства да получат храната, от която се нуждаят в момента”, предава БГНЕС. 

Най-богатите загубиха 139 млрд. долара заради коронавируса

Безос заяви, че „Хранителната несигурност е проблем в САЩ дори в „обикновени” времена, а COVID-19 усилва този стрес значително“.

Това е така, защото много хранителни банки с нестопанска цел разчитат на дарения от храна, направени от ресторанти и вериги за бързо хранене, а в момента много от тях са затворени. „Така вирусът влоши нещата, защото предлагането на храна намаля, а търсенето нарасна”, заяви той.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си. #ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама