Отмениха Уимбълдън

21:13, 01 апр 20 / Спорт 25 4510 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Откритото първенство на Великобритания по тенис бе отменено заради пандемията от коронавирус, потвърдиха от Lawn Tennis Association (ЛТА). Решението беше очаквано, като всички мачове от ATP и WTA веригите при мъжете и жените вече бяха преустановени до 7 юни (спирането на туровете бе удължено до 13 юли днес) – две седмици преди старта на надпреварата от Големия шлем в Лондон. 134-то издание на съревнованието ще се проведе между 28 юни и 11 юли 2021 година, предаде БГНЕС.

Снимка: БГНЕС

Организаторите обясниха, че ще бъдат възстановени парите на хората, които вече са закупили билет за турнира. Ще имат възможност и да си купят билет за същия ден и корт за надпреварата през 2021 година.

Най-голямото опасение за преместването на турнира по-късно тази година бе свързано с условията на английските тревни кортове. Британското време е оптимално за „свещената трева“ за кратък период в пика на лятото. Имайки предвид, че Ю Ес Оупън е поместен в календара за края на август, а Ролан Гарос вече бе изместен за средата на септември, нямаше очевиден времеви прозорец за Уимбълдън да се вмести в тенис календара, без да принуди играчите да се подложат на опасни условия за игра.

„Олимпийски надежди“: Бургазлията Динко Динев по пътя към световния тенис

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама