6000 студенти искат на бригада в САЩ

19:06, 01 апр 20 / Общество 25 2307 Биляна Иванова
Снимка: Pixabay

Шест хиляди студенти възнамеряват това лято да заминат на бригада в САЩ. Към момента няма никакви индикации от страна на американското правителство, че студентските бригади ще бъдат отменени заради коронавирусa, обясниха за БНР от Асоциацията на агенциите за международен културен обмен по повод думите на шефа на оперативния щаб  Венцислав Мутафчийски, че "хиляди студенти не се готвят да пътуват никъде".

Правителството предлага извънредното положение да се удължи до 13 май

"Към настоящия момент програмата за студентски бригади в САЩ "Уърк ен травел" не е прекратена, а само отложена с 13 дни. Така първите младежи ще заминат за Америка на 14, вместо на 1 май", поясни председателят на асоциацията Светлан Данев. "Студентите нямат пречка поне към настоящия момент да отпътуват през месец май и юли".

Подготовката за заминаването на българските студенти е приключила на 80%. Част от тях вече имат издадени визи, а други дори са закупили самолетни билети. "Текат буквално последни приготовления преди последното опаковане на куфарите и багажите и отпътуването от България".

Няма студенти, които да са се отказали от бригада в САЩ заради коронавируса.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!
Ключови думи