Правителството предлага извънредното положение да се удължи до 13 май

18:00, 01 апр 20 25 4833 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Министерският съвет реши да предложи на Народното събрание удължаване срока на обявеното извънредно положение. Предложението е срокът на извънредното положение да бъде удължен до 13 май, съобщиха от правителствената служба.

Медици: Вие сте вкъщи, ние сме на работа и всичко ще е наред

"Единствената доказана в глобален мащаб превенция срещу вируса е социалната дистанция. Тя налага всички тези сурови мерки, които предприемаме. Разбирам недоволството на хората. Промяната в начина им на живот стана внезапно. Но ги моля да осъзнаят сериозността на ситуацията в цял свят", написа във Facebook премиерът Бойко Борисов. 

Депутатски вълнения: Коронавирусът застигна парламента

"Все още никой не може със сигурност да прогнозира колко време ще продължи пандемията. Вече приехме пакет от социално-икономически мерки в подкрепа на работодателите и работниците. Ще продължим да подкрепяме хората, като основен приоритет за нас ще останат пенсионерите и българските граждани в затруднено положение", подчерта министър- председателят. 

Проучване: 24% от българите са в паника, 82% определят мерките като "неприятни, но поносими“

"Колкото и да е тежък моментът, съм сигурен, че българите за пореден път ще покажат своята сила, отговорност и дисциплина. Така ще се преборим с тази напаст и всички ще се върнем към обичайния ни начин на живот. Впечатлен съм от героизма на всички лекари, сестри, санитари, медицински работници, полицаи, доброволци и всички други, които са на първа линия. Гордея се с всеки един български гражданин. Благодаря Ви за усилието, заедно можем повече!", написа още премиерът Борисов. 

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама