220 машини почистват пътищата в страната

10:34, 01 апр 20 25 2576 Шрифт:
Даяна Дюлгерова Редактор: Даяна Дюлгерова

220 машини обработват пътните настилки в районите със снеговалеж. Без ограничение е преминаването през високопланинските проходи, с изключение на прохода “Шипка”, по който до 3 април е спряно преминаването заради изграждане на връзката на обхода на Габрово с първокласния път I-5.

Прогнозата на метеоролозите е за валежи от сняг над по-голямата част от страната. В комбинация със силния вятър на много места ще има условия за преспи и навявания. Оранжев код за опасно време днес е определен в областите Смолян и Благоевград, а жълт в 13 области: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, София, Перник, Кюстендил, Пазарджик, Пловдив и Кърджали.

Прогнозата на метеоролозите е за валежи и натрупване до 15 см сняг, а по планинските райони и над 25 см. Шофьорите да тръгват с подходящи гуми и да карат със съобразена скорост и повишено внимание.

снимка: АПИ

Над 90 снегорина са чистили столицата през нощта. Извършени са обработки със смеси срещу заледяване и почистване на сняг от пътните платна. Почистени са трасетата на градския транспорт, основни улици в кварталите, Южната дъга на околовръстен път, общински пътища и мостове.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама