346 са общо заразените в България от коронавирус

17:16, 29 мар 20 25 4421 Шрифт:
Антония Иванова Автор: Антония Иванова

Новите случаи в България са 8 - всички са от София. В столицата са вече 214 установените лица с коронавирус. Общият брой е 346, съобщи ръководителят на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса ген. Венцислав Мутафчийски на редовния брифинг в Министерски съвет, предаде репортер на TOPNOVINI.BG.

125 лица са на болнично лечение, 13 са интубирани. Починалите остават осем.

Средната възраст на починалите е 66 години. Медицински персонал заразени са 17 души. „В "Александровска" болница има един колега на 69 години, в „Света Анна“ - на 61 години и 6 амбулаторни. От амбулаторните, единият мъж се е завърнал от Испания през Германия", съобщи ген. Мутафчийски. 

Доц. Мангъров: Заразените с Covid-19 у нас са десетократно повече

Има нови изписани с два отрицателни резултата - един от Александровска болница, един от Пирогов и един от Бургас. Изписаните общо вече са 14. От Пещера има изписани двама за домашно лечение. Те още нямат отрицателни проби, но са с добри клинични показатели.

Повече от 7 000 проби са извършени от началото на епидемията, само днес са повече от 300 пробите - 276 готови и още които се обработват.

37-годишен млад мъж е интубиран в "Света Анна". Ген. Мутафчийски призова да не се мисли, че само възрастните боледуват и умират. "Особено като свършат апаратите", добави той.

Още един излекуван от COVID-19: Изписват ски учителя от Троян

"Когато се обяви, че ще има контролно пътуване от град до град, ни попитаха какви са следващите мерки. Следващите мерки са хората да се движат с такава декларация и в града и това най-вероятно ще е следващата мярка, която вече е обмислена и е въпрос на време да бъде въведена", каза ген. Мутафчийски.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама