Борисов: Моят приятел, бивш френски министър, е починал от коронавирус

11:43, 29 мар 20 25 6892 Шрифт:
Редактор: ТопНовини Автор

Бившият френски министър Патрик Деведжиан е починал от коронавирус. Новината съобщи премиерът Бойко Борисов в профила си в социалната мрежа Facebook.

Борисов отново призовава да си останем вкъщи.

Почина още една жена с коронавирус у нас

"Моят приятел, бивш френски министър и дясна ръка на Никола Саркози - Патрик Деведжиан е починал от коронавирус. Изказвам най-искрените си съболезнования към семейството и близките му. И за пореден път призовавам всички граждани - останете си вкъщи!"

Патрик Деведжиан е починал на 75 години. "Патрик Деведжан, бивш министър, ръководител на департамента О дьо Сен, който беше хоспитализиран след положителен тест на COVID-19, почина в неделя", се казва в комюнике, цитирано от РИА Новости.

В началото на седмицата министърът сподели в своя акакунт в Twitter, че състоянието му е стабилно благодарение на лекарите и благодари на медицинския персонал за изключителната му работа. Броят на случаите на зараза във Франция според последните данни е 37 575 души, общият брой на смъртните случаи е 2 314.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама