Кристалина Георгиева похвали България в борбата с COVID-19

19:10, 28 мар 20 / Политика 25 2121 Шрифт:
Антония Иванова Редактор: Антония Иванова

Бойко Борисов проведе телефонен разговор с управляващия директор и председател на Изпълнителния съвет на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева. Двамата обсъдиха пандемията от коронавирус в света и мерките, които се предприемат за овладяване на кризата и за намаляване на негативните й последици. Кристалина Георгиева отбеляза, че България е реагирала навреме и е предприела адекватни мерки за справяне със ситуацията, като държавата ни може да бъде давана като добър пример за редица действия, съобщиха от Министерски съвет.

Двамата се съгласиха, че към момента никой не може да прогнозира колко точно ще продължи кризата и затова правителствата трябва да работят целенасочено както за опазване здравето и живота на хората, така и за ограничаване на икономическите щети.

Светът има пари за около 3 месеца

Борисов изтъкна разумната фискална политика, която българското правителство е провеждало през последните години. По думите му добрата кондиция на България непосредствено преди епидемията позволява повече гъвкавост в настоящата криза и предприемането на редица социално-икономически мерки в подкрепа на гражданите и бизнеса. Премиерът посочи също мобилизацията на държавата за защита на хората, борещи се на първа линия с коронавируса.

Кристалина Георгиева изтъкна готовността на МВФ да окаже помощ на страните, засегнати от коронавируса. По думите й е важно правителствата да предприемат адекватни и координирани мерки, така че възстановяването от кризата да започне възможно по-скоро.

На телефонния разговор на премиера Борисов с управляващия директор на МВФ Кристалина Георгиева присъстваха вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на икономиката Емил Караниколов и министърът на труда и социалната политика Деница Сачева.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама