Георги е първият готвач с авторско ястие в Hell’s Kitchen България

11:40, 27 мар 20 / Любопитно 25 2031 Шрифт:
Виолета Иванова

Достойна битка за оставане в Hell’s Kitchen България наблюдавахме в решаващия епизод на шоуто през тази седмица. Шеф Ангелов изправи Реджеп и Георги един
срещу друг и предизвика способностите им до крайност, за да покажат, че имат място в надпреварата за 100 000 лева и могат да продължат да се борят за титлата „най-добър готвач“ на България.

Единоборството между двамата беше епично – истинска схватка на силни характери и издръжливост на нерви, прилагане на различни тактики и стратегически подходи и не на последно място – истински кулинарен сблъсък. За първи път в историята на най-оспорваното готварство състезание в българския ефир – участник записа авторско ястие в менюто на Hell’s Kitchen България. Изключително желана награда за всеки професионалист и чест за успешния готвач. Сърце и душа вложи Георги в своя „Морски риф“ и шеф Ангелов го оцени по заслуги.

По време на вечерната резервация Реджеп се бори със зъби и нокти в надпреварата с бургарския готвач. Използва всички методи, за да покаже, че е по-силният играч от двамата и да омаловажи успеха на Георги. Той обаче не му се даде и показа, че не е за подценяване в кухнята. Шеф Ангелов допълнително усложни епичната схватка като им даде да ръководят и двете кухни едновременно. Така те се превърнаха от основни конкуренти в битката за оцеляване в Hell’s Kitchen в професионалисти, подчинили личната си емоция на отборния успех. Но това не им попречи да прилагат различна тактика за надмощие – Георги дърпаше юздите на червената кухня с усмивка и добра дума, докато Реджеп прилагаше желязна дисциплина и строг контрол.

Въпреки усилията на номинираните обаче в отборното представяне не липсваха издънки. В женската кухня отново не си говореха и типично по женски пак се хванаха за косите, а в мъжката половина – не липсваха саботьори. На финала сините се разделиха с още един от своите.

Теодор напусна състезанието, защото за близо месец от старта на надпреварата за голямата награда не успя да покаже нито силно присъствие, нито нужната за шеф Ангелов увереност в кухнята.

Какви ли емоции ще владеят топ готвачите на Hell’s Kitchen през следващата седмица? Ще разберем дали червените отново ще се борят с женските си дрязги и дали при сините ще продължи да властва разрушителното его. Ще има ли още участници, които ще се разделят с Кухнята на Ада след като не успеят да отговорят на високите изисквания на шеф Виктор Ангелов? Гледайте Hell’s Kitchen България - всеки вторник, сряда и четвъртък от 21:00 по NOVA.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама