Северна Македония забранява движението на хора през уикендите

20:36, 25 мар 20 25 2905 Шрифт:
Редактор: ТопНовини Автор

Правителството на Северна Македония реши днес да въведе забрана за движение за всички граждани от 16 до 5 часа през уикендите, за да ограничи разпространението на коронавируса, предаде БТА.

Първи жертви на COVID-19 в Румъния, Македония и Косово, смъртността в Испания със скок от 30%

Решението на правителството беше оповестено от правителствения говорител Мухамед Ходжа след днешната пресконференция на министъра на здравеопазването Венко Филипче, който съобщи за нов смъртен случай и нови заразени от коронавирус.

„Всички други забрани остават в сила. Съветваме ви да следвате препоръките и мерките на компетентните институции“, каза Ходжа, цитиран от агенция МИА.

Снимка: БГНЕС

По-рано днес Филипче съобщи, че в клиниката за инфекциозни болести в Скопие е починала 66-годишна пациентка от Дебър, заразена с Covid-19, която от дълго време била на респиратор. Това е третата жертва на коронавируса в страната.

Жената и нейният съпруг са били диагностицирани на 6 март, след като се върнали от Италия. Първоначално и двамата бяха в стабилно състояние, но при жената симптомите се влошиха и тя беше поставена на респиратор.

Филипче съобщи, че през последните 24 часа са регистрирани нови 29 случая на заразени с коронавирус, с което общият им брой е достигнал 177 души.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама