Шварценегер дари 1 млн. долара за подпомагане на борбата срещу COVID-19

12:50, 25 мар 20 / Любопитно 25 1204 Виолета Иванова

Екшън актьорът и бивш губернатор на Калифорния Арнолд Шварценегер дари 1 милион долара за подпомагане на борбата срещу новия коронавирус, съобщи списание "Пийпъл", цитирано от БТА.

72-годишният актьор е оповестил стойността на дарението си в Instagram. Шварценегер е публикувал скрийншот от страница в GoFundMe, за чието създаването е
допринесъл. Страницата Frontline Responders Fund е предназначена да осигурява важни за медицинските лица артикули като маски, престилки, ръкавици.

"Против съм да си седим на диваните и да се оплакваме колко са зле нещата. Вярвам, че от самите нас зависи да ги направим по-добри. Това е реална възможност да подкрепим нашите истински екшън герои на фронтовата линия. Гордея се, че мога да дам своя принос. Дарявам 1 милион долара и се надявам, че всички, които имат възможност, ще подкрепят тези герои. Посетете приложения линк", пише Арнолд Шварценегер.

Фондът с дарения от 10 000 и 100 000 долара са подкрепили съответно актьорите Едуард Нортън и Гуинет Полтроу. Нортън е допринесъл и за набирането на допълнителни 2600 долара.

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани