Най-нуждаещите се пенсионери ще получат по 40 лева за Великден

17:45, 25 мар 20 25 3546 Шрифт:
Даяна Дюлгерова Автор: Даяна Дюлгерова

Най-нуждаещите се пенсионери ще получат по 40 лв. за Великден. Това стана ясно от решение на правителството, проведено чрез видеоконферентна връзка. Около 1,2 милиона пенсионери ще получат добавка към пенсиите за месец април.

Допълнителната сума към пенсията се изплаща на пенсионери, които получават до 363 лв., колкото е размерът на линията на бедност за 2020 г.

40 лв. коледни надбавки за пенсионерите

За изплащането сумите правителството ще отпусне допълнителни 49 840 000 лева по бюджета на държавното обществено осигуряване. Такава сума по традиция се отпуска към бюджета за всяка Коледа и Великден.

„За поредна година отпускаме средства за великденски добавки към пенсиите на 1 246 000 български пенсионери. Допълнителната сума към пенсията е 40 лв. и ще се изплаща на хора, на които пенсията за месец април е в размер до 363 лв. За изплащането на добавките отпускаме близо 50 млн. лв. по бюджета на ДОО“, това написа във Facebook премиерът Бойко Борисов. 

„Също така решихме средствата от даренията за превенция и лечение на COVID-19, постъпили в разкритата от Министерството на здравеопазването дарителска сметка, да бъдат използвани единствено за тази цел“, написа още премиерът. 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама