40 лв. коледни надбавки за пенсионерите

10:55, 20 ное 19 / Политика 25 1953 Даяна Дюлгерова
1
2

Министерски съвет одобри допълнителен трансфер по бюджета за Държавното обществено осигуряване за 2019 г., предаде репортер на ТОПНОВИНИ.

Отпускат се допълнителни средства в размер на 51 408 700 лв. за еднократно изплащане на добавки към пенсиите за декември. Тези средства са за сметка на преструктуриране на разходите от централния бюджет.

С постановлението се одобрява допълнителна сума в размер на 40 лв., която се изплаща на всички пенсионери, които получават до 363 лв. или до линията на бедност. Средствата ще подпомогнат 1 276 250 пенсионери. 

Премиерът Бойко Борисов изтъкна, че тези надбавки се отпускат за осми път. „Това означава, че близо половин милиард са дадени повече за пенсионерите. 6,7% увеличение на пенсиите, както и решението минималната пенсия да стане 250 лв.“, заяви той и допълни, че програмата за управление се изпълнява в пълна сила.

Министерски съвет осигурява и 6 млн. лв. за плащане на данъците за болница „Лозенец“. „Ние само отпускаме пари и плащаме, и ефектът е разплакани родители при мен“, коментира министър-председателят.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани